Stage en Jobcoaching

Stage

Leerlingen op De Wissel gaan ongeveer vanaf hun 14e jaar stage lopen. Een meeloopdag is wel mogelijk als de leerling nog maar 12 of 13 is. Hij/zij gaat dan een dagje meekijken binnen een bedrijf.


De eerste stap is een onderzoek naar de interesses van de leerling. Samen met een stagebegeleider wordt er bij deze interesses een stagebedrijf gezocht. In bijna elk bedrijf zijn wel werkzaamheden die een leerling van een praktijkschool kan uitvoeren. Een stage start met 1 dag per week en dit wordt in de loop der tijd uitgebreid naar bijna een volledige werkweek. Iedereen heeft de mogelijkheid om verschillende stages te proberen. Zo kan een leerling ontdekken waar hij goed in is en wat hij goed kan en ook waar hij moeite mee heeft of niet leuk vindt. Het doel van de Praktijkschool is leerlingen uit te laten stromen met een baan, door middel van stage-ervaringen op te doen. Stage is dan ook een heel belangrijk onderdeel van je schoolperiode op De Wissel.

Jobcoach

 

Bij Jobcoaching wordt de leerling, die al een baan heeft, begeleid  in zijn werk. Samen met zijn werkgever wordt dan bekeken waar hij/zij nog extra hulp in nodig heeft. De jobcoach bekijkt samen met de werkgever en werknemer waar en hoe hij ondersteund moet worden. Samen wordt dan een plan van aanpak opgesteld met daarin de werkzaamheden en begeleidingsuren.