Bazen verbazen

Bazen verbazen


Onze leerlingen hebben meegedaan aan onderstaand project.


De Wissel  winnaar van project “Bazen Verbazen”…..

Wat kenmerkt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt die aan het werk willen? Ze hebben geen tekort aan energie, onbeperkte passie en aan ambitie geen gebrek.

Voor deze jongeren uit het praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, MBO-1 en zorginstellingen betekent de Participatiewet dat ze worden gestimuleerd om aan het werk te gaan. Toch is het vaak lastig voor deze jongeren, hun scholen en zorginstellingen om in contact te komen met werkgevers. Dus hoe pak je dat aan?

 

Bazen Verbazen is een project voor scholen en zorginstellingen die een brug willen slaan tussen hun jongeren en potentiële werkgevers. In twee workshops dagen jonge rolmodellen en cultuurprofessionals de jongeren uit om hun persoonlijke verhaal op een creatieve manier te vertellen. Samen denken ze na over vragen als ‘Wie ben ik? Wat kan ik?’ en ‘Wat heb ik nodig?’.

 

Deelnemende jongeren leren met Bazen Verbazen hoe ze zichzelf op een positieve manier kunnen presenteren om potentiële werkgevers te bereiken. Samen met de peer educators, cultuurprofessionals en jou als begeleider ontwikkelen de jongeren tijdens de workshops een idee voor een creatief wedstrijdplan waarmee zij zich aan werkgevers kunnen presenteren.

 

De winnende groepen voeren het plan na de zomervakantie onder begeleiding van cultuurprofessionals van Maas theater en dans uit tot een creatief eindproduct. Deze winter presenteren de jongeren zichzelf aan potentiële werkgevers.

 

Bazen Verbazen wordt gefinancierd door Fonds 21 en Instituut Gak en uitgevoerd door Diversion in samenwerking met CNV Jongeren en Maas theater en dans.

 

Project Bazen Verbazen. Inmiddels hebben de leerlingen de generale repetitie achter de rug. Ze hebben middels een geweldige voorstelling laten zien wat hun talenten zijn. Via onderstaande link kunt u een mooi fragment uit de Bazen Verbazen film van De Wissel zien! De terecht trotse leerlingen presenteerden hun film op dinsdag 29 november aan de rest van de school. Ze werkten de afgelopen weken met filmmaker Hermen Van de Waal en theatermaker Els van der Jagt.

https://www.facebook.com/bazenverbazen/videos/

https://www.facebook.com/bazenverbazen/

http://www.bazenverbazen.nl/home

 

Op dinsdag 19 januari 2017 hebben zij de Zeeuwse bazen verbaasd op een werkgeversbijeenkomst georganiseerd door CNO NCW. Ze hebben hun talenten en kwaliteiten laten zien door dezelfde voorstelling te spelen. Daarna hebben ze tijdens de lunch met de werkgevers gesproken. Ook hebben ze hun zelfgemaakte visitekaartje aan de werkgevers gegeven.